Despre noi

Asociaţia Moto Free Riders este prima organizaţie non-guvernamentală din România care uneşte amatorii motociclismului pentru a demonstra că viața pe motor înseamnă mai mult decât haine de piele şi zgomot în trafic.

Membrii Asociaţiei noastre dedică timp, suflet şi muncă pentru a reabilita imaginea motocicliştilor din Bucureşti şi nu numai, prin activitățile caritabile pe care le iniţiază şi le susţin. Acțiunile noastre sunt organizate în sprijinul celor defavorizaţi – bătrâni, orfani, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice.

Free Riders inseamna libertate, respect si aplecare catre semeni, catre problemele celor carora viata nu le-a oferit macar un sfert din cat tu, cititorule, poate ca ai. Free Riders este un mod de viata. Live Free, Ride Free!

Prin creşterea responsabilităţii sociale în rândul tinerilor, în special prin încurajarea implicării acestora în activităţi umanitare, membrii Free Riders urmăresc îmbunătăţirea comunicării sociale.

Suntem convinși că acest lucru va duce, în timp, la o societate mai tolerantă şi mai înţelegătoare, sensibilă la nevoile celor defavorizaţi.

Scopul Asociaţiei Moto Free Riders este, de asemenea, de a promova motociclismul şi de a reabilita imaginea motocicliştilor, prin educarea constantă a participanţilor la trafic, indiferent dacă aceştia sunt pe două sau pe patru roţi.

Numeroasele acţiuni umanitare și de conștientizare iniţiate de Asociaţia Moto Free Riders contribuie la viziunea care stă la baza înfiinţării: facilitarea acceptării comunităţii moto de către public şi un parteneriat în trafic bazat pe respect reciproc.

Asociația Moto Free Riders a organizat, în cei patru ani de la înființare, numeroase campanii umanitare și de conștientizare.

Iubim 2 Roti

Iubim 2 Roti este cel mai mare eveniment din Capitală destinat motocicliștilor, scuteriștilor și bicicliștilor. Evenimentul, organizat cu sprijinul Poliției Rutiere, este gândit ca o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe doua roți în trafic – fie ele biciclete, mopede sau motociclete.
Vezi mai mult

Maini pentru Maine

Ajunsă la a saptea ediție, aceasta campanie umanitara s-a concentrat asupra unor familii sau copii defavorizați, dar cu rezultate foarte bune la învățătură, pentru care s-au strâns fonduri prin intermediul unor concerte caritabile. Vezi mai mult

Donează pentru viață, investește în viitor!

Această campanie a avut ca prim scop salvarea unor vieți prin donarea de sânge, cunoscută fiind criza acută prin care trec spitalele din România. Pentru pasul urmator al campaniei, contravaloarea beneficiilor
obținute a fost folosită pentru a oferi unor copii semi-institutionalizați cu rezultate bune la învățătură, o zi specială. Vezi mai mult

Nebuni de Alb

Membrii Asociației Moto Free Riders, alături de voluntari, au ajutat la deszăpezire în localități afectate de viscol. Oameni în vârstă și familii izolate din cauza zăpezii au primit, de asemenea, pachete cu alimente. Vezi mai mult

Impreuna pentru Daniel

O puternică mediatizare, totul culminând cu o serie de concerte desfășurate în Rock’n Regie pentru Daniel Pârvu, un copil ce suferea de sindromul Di George și singura lui șansă la viață era un transplant de timus. Între timp, micuțul Daniel a fost operat, iar
starea lui de sănătate este pe zi ce trece mai bună.
vezi mai mult

Free Spirit / Free Culture

Campanie destinată motivării elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. La prima editie, Free Riders a oferit o vizită la muzee pentru 25 de elevi ai unei școli din sectorul 5 al Capitalei.
Vezi mai mult

Copii pentru o zi

O zi de 1 Iunie petrecută printre copii, cu motoarele pline de cadouri.
Vezi mai mult