Mâini pentru Mâine – ediția 14

09 Decembrie 2017 – Quantic

 

maini pentru maine 14

 

Acest eveniment a fost destinat Compartimentului de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Județean Târgoviște – locul în care speranțele trăiesc și sufletul se stinge.

Compartimentul de Îngrijiri Paliative este locul în care multe suflete își duc ultimele zile într-o atmosfera caldă… pentru unii este casa pe care nu au avut-o niciodată. Locul în care personalul medical este altfel; nu vezi fețe indiferente, empatia este la un alt nivel, iar conexiunile pacient-medic sunt mult mai puternice.

Conceptul de îngrijiri paleative este unul destul de vechi. Nu este un concept curativ, ci reprezintă mai degrabă încearcarea de a oferi o calitate a vieții cât mai mare, atât timp cât este posibil. În foarte mare măsură, acest pavilion este făcut cu fonduri din sponsorizări și funcționează pe bază de donații din partea instituțiilor care doresc să se implice în această ramură.

Nevoile acestui loc sunt mari. Nu este vorba neapărat de nevoi bănești, însă materialele necesare asigurării unei vieți decente pe durata internării depășesc posibilitățile materiale pe care secția le are. De aceea, orice ajutor în materiale (de curățenie, para-medicale etc.) este mai mult decât bine-venit.

Artiști din lumea folkului și nu numai s-au alaturat campaniei și au susținut recitaluri pe scena Clubului Quantic. Mihai MargineanuEugen AvramCristi DumitrascuMihai Moşoi, Dan Manciulea și Dana Florian sunt doar o parte dintre cei care au fost pe scenă.

Vă mulțumim celor care ați ales sa ne fiți aproape în seara de 9 decembrie!